Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Obama’ya küfreden Duterte pişman

Laos’taki ASEAN Zirvesi’nde bugün yapılması planlanan Barack Obama – Rodrigo Duterte görüşmesi, Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin ABD Başkanı Obama’ya küfretmesi üzerine iptal edildi.

Obama ise bunun üzerine Duterte’nin renkli bir kişilik olduğunu söylemiş ve ekibine Duterte ile yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirme olasılığını araştırma görevi vermişti. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price ise bunun mümkün olmadığını ve Obama’nın Duterte yerine Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye ile görüşeceğini açıkladı.

Duterte, ASEAN zirvesine ev sahipliği yapacak Laos’a doğru yola çıkmadan önce bir gazetecinin “ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmenizde uyuşturucuyla mücadele konusundaki eleştirilere nasıl yanıt vereceksiniz?” sorusuna karşılık, kimseye yanıt vermeyeceğini söylemiş ve “O…. çocuğu, eğer bunu yaparsan görüşmede suratına küfredeceğim” demişti.

Görüşmenin iptal edilmesi üzerine sözcüsü aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD Başkanı Barack Obama’ya ‘o….. çocuğu’ dediği için pişman olduğunu açıkladı. “Bunların ABD Başkanı’na karşı şahsi bir saldırı izlenimi yaratmasından pişmanlık duyuyoruz” dedi.

Duterte başkan seçilmeden önce Katolik Kilisesi’nin lideri Papa Francesco’ya Obama’yla aynı küfürü ve ABD’nin Manila Büyükelçisi için de o…nun gay çocuğu ifadesini kullanmıştı.

Filipinler’de 3 ayda 2 bin 400 kişi öldürüldü

Duterte, başkanlığa gelmeden önce suçu ve uyuşturucu ticaretini sileceğini söylemişti. Temmuz ayından bu yana uyuşturucu satışıyla mücadele operasyonlarında en az 2.400 kişi hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.