Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 Temmuz’un siyasi ayağına yönelik operasyonlar ülkücülerle başladı

15 Temmuz darbe girişiminin siyasi operasyonlarının MHP ayağı başladı. MHP Aksaray eski Milletvekili Turan Yaldır sabah yapılan operasyonla FETÖ/PDY soruşturmasından gözaltına alındı. Polis, Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’ı, Ankara’daki evinde sabahın erken saatlerinde arama gerçekleştirip gözaltına aldı. Yeniçağ Gazetesi’nden Servet Avcı, Adnan İslamoğulları da gözaltına alınan diğer isimler oldu. Demirağ, Cemaat’in TSK’daki yapılanmasını anlattığı “İmamların Öcü” adlı kitabıyla biliniyor. Yeniçağ Gazetesi operasyon haberlerini “Yazarlarımız Gözaltında” diyerek doğruladı. Yeniçağ’ın verdiği yeni bilgilere göre Rubil Gökdemir, Alper Aksoy gibi isimler de gözaltına alındı.

MHP genel başkan adayı Meral Akşener ise yapılan operasyonlara sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. Akşener, “Ülkücü arkadaşlarımın FETÖ’cü olmak iddiası ile gözaltına alınmasını lanetliyorum. Bu arkadaşlarımın Ülkücü olduğunu biliyorum. Sırf siyasi muhaliflerin saf dışı etmek amacı ile bunu yaptıranları Ülkücüler unutmayacaklardır. Adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine çağrım, çok önemli ve ciddi bir süreci bu tür siyasi oyunlara alet etmek isteyenlere müsaade etmeyiniz. AKP siyasilerine sözüm: Her dönem yaptığınız haksızlıkları ‘Allah bizi affetsin’ diyerek kapatamazsınız. İnsanların hayatlarını çalıyorsunuz. Allah Ülkücü arkadaşlarımın yar ve yardımcısı olsun” dedi.

Meral Akşener

Öte yandan MHP eski üyelerinden, CHP Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş da operasyonlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yavaş, “Herkes şikayetçi olduğuna göre, en önemli kıstas adalet olmalıdır” dedi.

Mansur 1

mansur2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler