Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta 29 kişinin yaralandığı patlama ardından ikinci bir bomba bulundu

Cumartesi akşamı New York’un ünlü Manhattan bölgesinde, yerel saat ile 21:00 sularında (TSİ 04:00) büyük bir patlama meydana geldi. Renkli sosyal dokusu ve gece hayatıyla tanınan Chelsea mahallesinde meydana gelen patlama sonucu yaralananların sayısı 29’a yükseldi. Alarma geçen polis, patlamanın meydana geldiği noktadan birkaç blok ötede henüz patlamamış bir bomba düzeneği buldu.

newyorkbomba
New York polisi, düdüklü tencere içine yerleştirilmiş ikinci bomba düzeneğini patlamadan etkisiz hale getirdi.

Doğalgaz patlaması olmadığı kesin olarak belirlenen patlamanın bir çöp konteynerine yerleştirilen bombanın neden olduğu düşünülüyor. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yaptığı açıklamada patlamanın “kasıtlı eylem” olduğunu belirtirken, terörle bağlantılı olduğuna dair herhangi bir kanıta rastlamadıklarını açıkladı.

ABD başkanı adayı olan Donald Trump’ın, patlama haberi hemen ardından, nedeni henüz bilinmiyorken “New York’ta bomba patladı” demesi kamuoyunda tepki çekti.

Video patlamadan sonra yapılan Periscope yayınlarından ve amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.