Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

23. Adana Film Festivali başladı

23.Adana Film Festivali 19-25 Eylül tarihleri arasında yapılıyor. Festival de Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Öğrenci Filmleri, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film ve Adana konulu senaryo yarışması olmak üzere dört ana başlıkta yarışma düzenleniyor. Bu yıl oyuncular Ayla Algan, Murat Soydan ve yazar Osman Şahin’e onur ödülü takdim edilecek. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sinema sanatçısı Tarık Akan anısına film gösterimleri de olacağı duyuruldu.

Ulusal Öğrenci Filmleri ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması

Akdeniz Ülkeleri Kısa Film yarışmasında 66 film, Ulusal Öğrenci Filmleri yarışmasında ise 32 kısa film yarışacak. Ödüller kurmaca, belgesel, deneysel ve canlandırma olmak üzere dört kategoride  verilecek.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması

finalist-filmler

Ulusal Uzun Metraj yarışmasındaki birçok film Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Yarışmada Reha Erdem’in son filmi “Koca Dünya” ile Mehmetcan Mertoğlu’nun ilk uzun metraj filmi “Albüm” ön plana çıkan yapımlardan. Reha Erdem “Koca Dünya” ile Venedik Film festivalinin Orrizzonti ( Ufuklar ) kategorisinde Jüri Özel Ödülü almıştı. Mehmetcan Mertoğlu ise filmi “Albüm” ile Cannes Film Festivali’nin Semaine de la Critique ( Eleştirmenlerin Haftası ) bölümünde “En Yenilikçi Yönetmen” ödülünü kazanmıştı.

Festivalde jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Ayrıca Jüride yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak.

Ulusal Uzun Metraj yarışmasın da “En İyi Film” , “Yılmaz Güney Ödülü” ve “Adana İzleyici Ödülü” başta olmak üzere 15 dalda ödüller verilecek.

Ödüller, 24 Eylül Cumartesi gecesi yapılacak Ödül Töreni ile sahiplerini bulacak. Tören saat 20.00’da Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu’nda yapılacak.

Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran‘ın yapacağı törende, oyunculuğu ve sesiyle hafızalara kazınan Zuhal Olcay, ünlü müzik adamı Selim Atakan‘ın piyanosu eşliğinde bir dinleti sunacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.