Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küba ve İran: “Ambargoya direnmenin sembolleri”

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Küba Cumhurbaşkanı Raul Castro’nun resmi daveti üzerine Pazartesi günü Küba’yı ziyaret etti.

Önce Venezüela’nın ev sahipliği yaptığı 17. Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katılan Ruhani, ardından Küba’nın başkenti Havana’da Fidel Castro ve Raul Castro ile bir araya geldi. İran Cumhurbaşkanı Küba’dan da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı için ABD’nin New York şehrine geçti.

 Fidel Castro ile görüşme

90 yaşındaki Fidel Castro’nun evinde bir araya gelen iki lider “dünya barışını hedef alan tehditler” konusunu konuştu.

Kaynak: ABNA24.com
Kaynak: ABNA24.com

Küba’nın sömürgecilikle mücadelede sembol bir yeri olduğunu ifade eden Ruhani , “Küba halkının devrimi ABD’nin en büyük ekonomik baskıları altında korundu. İran milleti de 8 sene süren zoraki bir savaşa rağmen devrimini korudu. Bu savaşta Doğu ve Batı dünyası hep birlikte saldırgan Irak’a yardım etmekteydi. Bunlardan dolayı İran ve Küba en büyük ambargolara direnmenin sembolleridir” dedi.

Ruhani daha sonra başkanlığı 2006 yılında ağabeyinden devralan Raul Castro ile Havana’daki Devrim Sarayı’nda görüştü. Bu görüşmelerde İran Haber Ajansı İRNA’nın paylaştığı bilgilere göre iki ülke arasındaki dostluk ilişkileri ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımların ele alındı. Ruhani bu görüşmede ülkesine uygulanan ambargoya rağmen ekonomik büyümesini başarıyla sürdürdüğünü ifade etti. Görüşmenin ardından iki ülke arsında sağlık alanında çeşitli anlaşmalar imzalandı.

Kaynak: AhluBayt News Agency
Kaynak: AhluBayt News Agency

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.