Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail Ajanı Eli Cohen’in idam görüntüleri 51 yıl sonra yayınlandı

1950’li yıllarda İsrail ajanı olarak büyük operasyonlarda yer alan Eli Cohen’in Suriye’de idam edilme görüntüleri 51 yıl sonra yayınlandı. Cohen 18 Mayıs 1965’de İsrail ajanı olduğu ortaya çıkınca Şam’da idam edilmişti.

Yayınlanan videoda Cohen’in idamı sırasında çok sayıda insanın izlediği, görevlilerin Cohen’i idam sonrası tabuta koyarak götürmesi de yer alıyor.

Eli Cohen’in eşi Nadia Ynetnews’e konuştu ve “Fotoğrafları görmüştüm ancak videoyu ilk defa görüyorum” dedi.

Cohen 50’li yıllarda Mısır ve Arjantin’de görev yaptıktan sonra Suriye’ye gelmiş, burada Suriyeli üst düzey askerlerin güvenini kazanarak bilgileri İsrail’e iletmişti. Eli Cohen’in en büyük başarısı ise İsrail ile Suriye arasında şu an bile en önemli gündemi oluşturan Golan Tepeleri’nin İsrail tarafından ele geçirilmesiydi. Araplarla İsrail arasındaki Altı Gün Savaşı’nda önemli istihbaratlar sağlayan Cohen 18 Mayıs 1965’te Şam’da idam edildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.