Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deplasman yasağının kaldırılması sonrası ilk derbi: Beşiktaş – Galatasaray

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’nun ilk derbisi 24 Eylül Cumartesi akşamı Vodafone Arena’da Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanacak. 17 Kasım 2011’de yine bir Beşiktaş – Galatasaray maçında getirilen “derbilerde deplasman yasağı”, bu maçla birlikte kaldırılıyor. Mücadele Vodafone Arena’da gerçekleşecek olan ilk derbi olma özelliğini de taşıyor.

61ddc8e97f244537bc8931c4771117db

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş, aynı sezonun son haftalarında kullanmaya başladığı yeni stadyumunda, şehrin aynı yakasından gelen derbi rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak. Sezon öncesi Gomez, Sosa, Gökhan Töre gibi önemli oyuncularını kaybetmesine rağmen ligde Konyaspor deplasmanında aldığı beraberlik dışında puan kaybı yaşamayan Kartal, ev sahibi olmanın avantajıyla maçın favorisi olarak gösteriliyor.

besiktas-akhisar-deplasmanina-cikiyor

Geçtiğimiz sezonu oldukça kötü noktalayan Galatasaray ise bu sezon küllerinden doğuyor. Tıpkı Beşiktaş gibi bir deplasman beraberliği dışında puan kaybı olmayan Cimbom’da yeni transferler Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci’nin performansları göz dolduruyor.

Eren Derdiyok’un röveşata golü: http://www.ligtv.com.tr/video-galeri/en-begenilenler-2000-2/tt-arenada-yilin-golu

galatasarayda_16_oyuncu_giderken_8_isim_takima_katildi

İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu’nun toplantısından çıkan kararla maça Galatasaray taraftarının alınmasına izin verildi. Bunun sonucunda Beşiktaş yönetimi Galatasaray taraftarına 2 bin 110 bilet ayırdı. Biletlerin satışını Galatasaray kulübü yapacak.

Daha önce 341 kez oynanan derbi 123 kez Galatasaray, 112 kez Beşiktaş galibiyetiyle sonuçlandı. 106 maç ise berabere bitti. Bundan önce iki kez Beşiktaş derbisi oynayan Riekerink’in henüz galibiyeti alamadı. Beşiktaş’ın başında Galatasaray’a karşı dördüncü maçına çıkacak Şenol Güneş’in ise henüz mağlubiyeti yok.

SPOR TOTO SÜPER LİG GALATASARAY: 0 - BEŞİKTAŞ: 0 (MAÇ DEVAM EDİYOR)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.