Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kilis’te bir günde iki roketli saldırı: 1’i ağır 7 yaralı

Kilis kent merkezine Suriye tarafından roket mermisi atıldı. Kilis Valisi İsmail Çataklı, roketin bir dükkana isabet ettiğini ve 5’i çocuk olmak üzere 6 kişinin yaralandığını ifade etti.

Roket mermisi sabah pazarının bulunduğu Canpolat Paşa Mahallesi Tekke Sokağı’na atıldı. Roketin Suriye tarafından atıldığı bölge, çeşitli haber kanallarında  IŞİD’in kontrolünde olan bölge olarak geçiyor.

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Kilis’e roket atılmasından sonra 1’i ağır toplam 6 yaralının olduğunu belirtirken, “Hudutlarımızda yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat Kalkanı operasyonu devam edecek.” dedi.

Açıklamanın ardından Kilis’te bir roketli saldırı daha gerçekleşti. Bu saldırıda da 1 kişinin yaralandığı bilgisi geldi

Kilis, daha önce de bu tür saldırıların hedefi olan bir kent. Şimdiye kadar bu saldırılardan 22’den fazla insanın öldüğü, ölenlerden 12’sinin Suriyeli olduğu biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.