Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2016 Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nün sahipleri: Diyarbakır Barosu ve Theresa Kaçindamoto

Hrant Dink Vakfı, her yıl Hrant Dink’in doğum günü olan 15 Eylül’de Uluslararası Hrant Dink Ödülü’nü biri Türkiye’den olmak üzere toplam iki kişi, kurum veya gruba veriyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen ödül töreni, Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta gecikmeli yapıldı.

Bu yılki ödüllerden birini, sokak ortasında öldürülen Tahir Elçi’nin başkanlığını yaptığı Diyarbakır Barosu adına Avukat Ahmet Özmen aldı. Diğer ödüle ise, Afrika ülkelerinden Malavi’de çocukların erken yaşlarda evlendirilmesine karşı mücadele veren ve çocukların  eğitim hakları üzerine çalışan Theresa Kaçindamoto layık görüldü.

dinkodulu2

Ödül Töreni

Kachindamato’ya ödülünü geçtiğimiz yıl aynı ödülü alan ‘KaosGL’yi temsilen Yıldız Tar ve Michel Marian verdi. Diyarbakır Barosu adına ödülü Ahmet Özmen’e yazar Murathan Mungan ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink takdim etti.

2016 Ödül Jürisi:

Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, 2015 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahipleri Samar Badawi ve Kaos GL, yönetmen ve senarist Atom Egoyan, düşünür Étienne Balibar ve  Michel Marian, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Genel Sekreteri Christophe Deloire,  yazar Murathan Mungan, insan hakları savunucusu Şirin Tekeli

Daha önceki ödüllere layık görülen kişi, grup ve kurumlar:

Alper Görmüş, Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Altan, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Lydia Cacho, İsmail Beşikçi, Uluslararası Memorial Topluluğu, Nataša Kandić Cumartesi Anneleri / İnsanları, ve Angie Zelter gibi kişi ve kurumlar daha önce bu ödüle layık görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.