Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Numan Kurtulmuş: “İkinci darbe girişimiyle alakalı bir rapor yok”

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basına konuştu. Kurtulmuş geçtiğimiz günlerde bir gazetede yer alan ikinci darbe girişimi iddiasına değinerek “Bu yönde rapor yok. Halkı endişeye sürüklemenin alemi yok. 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkanlar kenara çekilecek değildir. Bunlar ve arkalarındaki iradenin Türkiye’nin önünü kesmek için fırsat kollayacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok. Böyle panik yaratacak sözlerden kaçınarak, hep birlikte uyanık olacağız” dedi.

Bir gazetecinin Moody’s’in açıklamasının ardından piyasalardan çıkış beklentisi yönündeki sorusu üzerine ise Kurtulmuş, “Moody’s’in yapmış olduğu bu değerlendirme tamamıyla siyasi içerikli bir değerlendirmedir. Bu değerlendirmenin zaten metnine de baktığınız zaman birçok noktada siyasi içerikli analizler yer almaktadır. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody’s’in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da iki gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. 15 Temmuz’dan sonra bir hafta içerisinde göstergelerde olumsuzluklar ortaya çıktı. Bunun en yüksek noktası da 18 Temmuz günüdür. Darbe sonrasında Türkiye ekonomisi için ciddi sorunlar mevcuttu. Ama Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmesi, halkımızın sadece tankların önüne geçmek değil ekonomiye olan güvenini göstermek açısından döviz bozdurup onu TL’ye çevirmesiyle ortaya çıkan tablo darbecilerin yapmaya çalıştığı ekonomide olumsuz imajın ortaya çıkmamasına neden oldu” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.