Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MİT’ten 87 personel FETÖ gerekçesiyle atıldı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nda, 15 Temmuz sonrasında açığa alınan 141 personelden 100’ünün soruşturması tamamlandı. Bu 100 kişiden 87’si, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereği kamu görevinden uzaklaştırıldı. Memuriyetten çıkarılan 87 kişi başka bir devlet kurumunda çalışamayacak. Bunların içinden 52’si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyusunda bulunuldu. Açığa alınan 41 personel hakkındaki soruşturmanın da yakında tamamlanacağı bildirildi.

Kimse Yok mu’ya operasyon

Bir diğer soruşturmada da Kurban bağışı paralarını FETÖ’ye aktardığı iddiasıyla “Kimse Yok Mu” derneği hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 121 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 121 şüpheli, silahlı terör örgütü yönetmek ve üye olmak, terörizmin finansmanı, nitelikli dolandırıcılık ve zimmetle suçlanıyor. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 ilde eşzamanlı operasyon yaptı. Dernek Başkanı İsmail Cingöz ile yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu şüphelilerin adreslerine baskın yapıldı.

İzmir’de Gülen cemaatine mensup kişilerin, kuruluşundan sonra yönetimini ele geçirdikleri ileri sürülen Raif Cilesun Vakfı’na da polis operasyonu düzenledi. İzmir ve Balıkesir illerindeki operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin öğrencilere burs olarak dağıtılması gereken kira gelirlerini örgüte aktardıkları, ayrıca kayıt dışı toplanan himmet paralarını vakıf üzerinden akladıkları belirlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.