Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oscar ve Altın Portakal yolculuğu başladı

Türkiye’nin Oscar adayı Kalandar Soğuğu olurken, Antalya Film Festivali’nde yarışacak 12 film belirlendi.

Türkiye’nin Oscar adayı: Kalandar Soğuğu

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve sinema meslek birliklerinin oluşturduğu 17 kişilik seçici kurul üyeleri tarafından 9 film arasından Türkiye Oscar adayı filmi olarak Kalandar Soğuğu seçildi. Mustafa Kara’nın ilk filmi olan yapım Antalya Film Festivali’nde dört ödül birden almıştı.

Antalya Film Festivali finalistleri

Albüm – Mehmet Can Mertoğlu

Yönetmenin ilk filmi olan “Albüm” dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde Eleştirmenlerin Haftası bölümünde yaptı ve “En Yenilikçi Yönetmen” ödülünü kazandı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Adana Film Festivali’nde ulusal yarışma bölümünde yer alan film “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Senaryo” ödüllerini aldı.

Rüzgarda Salınan Nilüfer – Seren Yüce

Yönetmen Seren Yüce’nin ikinci uzun metraj filmi olan yapım Montreal Film Festivali’nde “En İyi Senaryo” ödülünü kazanmıştı.

Rüya – Derviş Zaim

Tabutta Rövaşata filminin yönetmeni Derviş Zaim’in dokuzuncu uzun metrajlı filmi olan Rüya’nın başrollerini Gizem Erdem, Ebru Helvacıoğlu, Dilşat Bozyiğit, Gizem Akman ve Mehmet Ali Nuroğlu üstleniyor.

Tereddüt – Yeşim Ustaoğlu

Eylül 2014’te Busan Film Festivali’nde proje aşamasındayken “Yaratıcı Yönetmen” ödülünü kazanan filmin başrollerini Funda Eryiğit, Ecem Uzun ve Okan Yalabık paylaşıyor.

Babamın Kanatları – Kıvanç Sezer

Yönetmen Kıvanç Sezer’in ilk filmi olan Babamın Kanatları Adana Film Festivali’nden “SİYAD En İyi Film” ödülü dahil olmak üzere dört ödülle ayrıldı. Filmin başrol oyuncusu Menderes Samancılar ise “Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=4OupwEBlB7g

Toz – Gözde Kural

Çekimleri Afganistan ve İstanbul’da tamamlanan film dünya prömiyerini Montreal Film Festivali’nde yaptı. Yönetmenin ilk filmi olan Toz, annesinden kalan mirasın peşine düşerek Afganistan’a giden Azra’nın hikayesine odaklanıyor.

Genç Pehlivanlar – Mete Gümürhan

66. Berlin Film Festivali’nin Generation bölümünde “Jüri Özel Mansiyon” ödülünü alan belgesel, ailesinden ayrılıp Amasya’da yatılı güreş okuluna gelen öğrencilerin yaşam mücadelesini anlatıyor.

Mavi Bisiklet – Ümit Köreken

66. Berlin Film Festivali’nin Generation KPlus bölümünde yarışan film, bir çocuğun boş zamanlarında lastikçide çalıştırarak biriktirdiği paraları evin ihtiyaçları için annesine verirken, bahşişlerini de bisiklet almak için biriktirmesini konu alıyor.

Rauf – Barış Kaya, Soner Caner

Katıldığı uluslararası festivallerden 12 ödülle dönen film, bir çırağın ustasının yirmi yaşındaki kızına duyduğu platonik aşkı konu ediniyor.

Eşik – Ayhan Salar

Siyah Karga – Tayfur Aydın

https://www.youtube.com/watch?v=6cfQnGzUvlk

ORHAN PAMUK’A SÖYLEMEYİN KARS’TA ÇEKTİĞİM FİLMDE KAR ROMANI DA VAR – Rıza Sönmez

orhan-pamuk-filmi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.