Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medya çalışanları televizyon ve radyoların kapatılmasını protesto etti (Periscope)

OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar çerçevesinde, çok sayıda radyo ve televizyonun kapatılmasına karar verilmesi, en son olarak da İMC TV, Hayatın Sesi, TV 10 ve Özgür Radyo gibi mecraların polis baskınlarıyla mühürlenmesi İstanbul Galatasaray’da protesto edildi. Eylem medya çalışanları öncülüğünde gerçekleşti.

Eylemde yaptığı konuşmada DİSK Basın İş adına konuşan Faruk Eren, bugünü basın tarihinin en karanlık günü olarak niteledi. Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç, kapısına mühür vurulan TV’ler ve radyoların, emekçilerin, Alevilerin, Kürtlerin sesini taşıyan kanallar olduğunu belirtti. Eylemde, “Haber alma hakkımız engellenemez” sloganı atıldı.

Video, Şafak Timur (@SafakTimur) ve Leyle Nehare (@LeyleNehare) adlı Periscope kullanıcılarının eylemden yaptığı canlı yayından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.