Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’den Türkiye – Suriye sınırında ÖSO’ya bombalı saldırı

Çoğu ÖSO militanı en az 20 kişi bu sabah Suriye’nin Türkiye sınırındaki Atme çadır kentinde bombalı saldırı sonucu öldürüldü. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Saldırının ÖSO’nun tam nöbet değişimi sırasında gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığı, yaralıların Reyhanlı Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı bildiriliyor.

IŞİD’in haber ajansı olarak bilinen Amak haber ajansı, intihar saldırısının bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini ve ÖSO konvoyunu hedef aldığını yazdı.

Atme çadır kenti, Türkiye sınırına yaklaşık bir kilometre uzaklıkta ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında. Suriyeli muhalifler bir süre önce Türk ordusunun desteğiyle bölgenin doğusunda IŞİD’e karşı saldırı başlatmıştı. Türkiye destekli ÖSO militanları, IŞİD’in tutuğu ve sembolik açıdan önemi olan Dabik kentine yaklaşmışlardı.

_91502587_syria_turkey_kurds_v9_624map

Bu saldırı Atme çadir kentinde yapılan ilk saldırı değil. Daha önce Ağustos ayının ortasında gerçekleştirilen bir önceki saldırıda 32 kişi hayatını kaybetmiş, saldırıyı yine IŞİD üstlenmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.