Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Florida’da Matthew Kasırgası alarmı

Karayipler’de en az 269 kişinin ölümüne neden olduğu açıklanan Matthew Kasırgası ABD’nin Florida eyaletine 5 mil yaklaştı.

Karayipler’de ilerlerken hızı saatte 230 kilometreye ulaşan ve 264’ü Haiti’de olmak üzere en az 269 kişinin ölümüne yol açtığı duyurulan Matthew Kasırgası, ABD’nin doğu kıyılarına doğru ilerlemeye devam ediyor. Şiddeti 4. kategoriden 3. kategoriye indirilen kasırga, Türkiye saatiyle 06:00 sularında Florida’ya 5 mil yaklaştı ve şimdiden Florida’yı şiddetli yağmur ve rüzgarla etkisi altına aldı.

haiti

CNN’e göre önümüzdeki saatlerde Florida’ya ulaşması beklenen kasırganın toprak kaymasına neden olma ihtimali var. Florida Valisi Rick Scott, Twitter hesabından yaptığı açıklamada bölge sakinlerini evlerinde kalmaları, pencerelerden uzak durmaları konusunda uyardı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.