Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arkadaşları serbest bırakılan eğitimci/yazar Murat Özyaşar’ı anlattı

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile “terör örgütleriyle iltisaklı olduğu” gerekçesiyle gözaltına alınan Murat Özyaşar serbest bırakıldı.

Dün Cihangir Tatavla Sahne’de yapılan “Özgürlüğe Ses Veriyoruz” etkinliğinde yazar Murat Özyaşar’ın arkadaşlarıyla konuştuk:

(Video çekildiği sırada henüz Murat Özyaşar ifade vermediği için arkadaşlarının Murat’ın serbest kalması için temennileri de bulunuyor.)

62156

Diyarbakır’da 1 Ekim günü Murat Özyaşar ile birlikte gözaltına alınan 12 öğretmen 5 gün boyunca avukatlarıyla görüştürülmemiş ve gözaltında tutulmuştu. Gözaltındaki öğretmenlerden yazar Renas Jiyan’ın bulunduğu 9 kişilik grup dün adliye karşısına çıkarılıp serbest bırakılırken, bugün de Murat Özyaşar adliyede ifade vererek serbest kaldı.

Diyarbakır doğumlu olan Murat Özyaşar, Haldun Taner Öykü Ödülü ve Yunus Nabi Öykü Ödülü’nün sahibi. Ayna Çarpması ve Sarı Kahkaha adlı öykü kitaplarının yazarıdır.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.