Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan Başika eleştirilerine yanıt: “Bildiğimizi okuyacağız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Avrasya İslam Şurası’nda, Başbakan Yıldırım ise AKP Grup Toplantısı’nda TSK’nın Başika’daki varlığı hakkında konuştu. Irak Başbakanı ve ABD’ye çok sert sözlerle yüklenen iki lider “bildiğimizi okuyacağız” dedi.

Türkiye’nin Suriye’de yaptığı operasyonlar ve Bağdat Başika’daki varlığı ABD başta olmak üzere birçok ülkenin yetkililerinden ve medyasından eleştiri alıyordu. Irak Başbakanı Haydar el Abadi de bu eleştirilere katılanlardan biriydi. Abadi yaptığı açıklamada ülke topraklarında bulunan Türk askeriyle ilgili, “Türklerin macerasının bölgesel bir savaşa dönüşmesinden korkuyorum” demiş, Irak Meclisi de Türkiye’yi işgalci ilan etmişti.

Bugün hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan yaptıkları açıklamalarda Abadi’nin bu sözlerine ve diğer eleştirilere cevap verdi. Cumhurbaşkanı, Abadi’yi kastederek “bana, şahsıma hakaretler ediyor. Ya sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Irak’tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin” dedi.

Başbakan ise eleştirilere cevap vererek “Irak’la, Suriye’yle ne gönül bağı ne de fiziki bağı olan birçok ülke orada cirit atarken, ülkemizin, bölgemizin güvenliğini sağlamak için bizim oradaki varlığımıza, faaliyetimize laf edenler kusura bakmasın, abesle iştigal ediyorlar” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.