Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li neo-con Rubin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ölüm tehdidi

Daha önce de Türkiye hakkında yazdığı yazılar ve yorumlarla dikkat çekmiş olan Amerikalı Neo-con (yeni muhafazakâr) Michael Rubin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ölümle tehdit etti.
Rubin, uzun yıllardır görev yaptığı, ABD’nin önde gelen Neo-con düşünce kuruluşu Amerikan Girişimcilik Enstitüsü’nün (American Enterprise Institute-AEI)’un internet sayfasında bugün bir analiz yayınladı. Rubin, yazıda 15 Temmuz darbe girişimini tek bir olay görmemek gerektiğini, aslen bundan sonra gelecek üçüncü darbenin en kanlısı olacağını hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatına mal olabileceğini iddia etti.

Rubin’e göre 15 temmuz darbesinden sadece Gülencileri mesul tutmak mümkün değil, Kemalist askerler hatta bazı MİT üyeleri ve AKP’li seçkinler de darbenin planlanması ve hayata geçirilmesinde rol oynadı. Rubin 15 Temmuz’un ardından ikinci darbeyi Erdoğan’ın yaptığını ileri sürdü.

Rubin yazısında esas olarak Erdoğan’ı hedef alacak üçüncü bir darbenin hazırlanmakta olduğunu iddia ediyor. Rubin, üçüncü darbenin Türk mafyası ve derin devleti ile Erdoğan arasındaki rekabetin sürdürülemez duruma geldiğinde yaşanağını düşünüyor.

Rubin yazısında şöyle diyor: “Eğer Erdoğan suikaste uğrarsa –ki bu yönde girişimler olacak- ondan doğacak boşluğu doldurmaya en uygun aday Türk derin devletinin geri kalan kısmıdır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.