Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir günde beş saldırı, üç şehit

Diyarbakır – Mardin Karayolu’ndaki Sultan Çiftliği Köyü yakınlarında saat 11 sularında askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre 3 asker hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde 4 saldırı daha olmuştu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü yakınlarında PKK’lıların, yola döşediği el yapımı patlayıcıyı bu sabah askeri araç geçerken patlatması sonucu ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı.  Saldırı, sabah saatlerinde ilçeye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Tekeli Köyü Üstünağaç mezrası yakınlarında meydana geldi. PKK’lılar önceden yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, askeri araç geçerken inflak ettirdi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 4 asker yaralandı.

Van’ın Başkale ilçesi kırsalında ise askeri aracın geçişi sırasında PKK’lıların yola döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirilmesi sonucu 2’si ağır 8 asker yaralandı. Saldırı, sabah saatlerinde Albayrak bölgesinde bulunan Yavuzlar Köyü yakınlarında meydana geldi. Sınır karakoluna giden askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Adıyaman’da da bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında kırsal alanda çatışma çıktı. İlk belirlemelere göre 1 asker yaralandı. Olay, sabah saatlerinde merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında meydana geldi. Arazide devriye görevi yapan askerler ile bir grup PKK’lı arasında çatışmada uzman çavuş Emin Alpay yaralandı.

Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ndeki Bayır Jandarma Karakolu’na bu sabah saat 07.00 sıralarında bir grup terörist tarafından otomatik silahlarla taciz ateşi açıldı. Karakolda bulunan askerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma çıktı.

Antalya’da Kemer Karayolu üzerindeki dağlık alandan Balıkçı barınağına iki roket atıldı. Roketlerden biri bir balıkçı firmasının dükkanına isabet etti. Polis ekiplerinin limana ulaştığı sırada küçük çaplı bir patlama sesi de duyuldu. Polis, dağlık alanda roketin atıldığı bölgeye doğru operasyon başlattı.

Roket ve patlama nedeniyle yaralı olmadığı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.