Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis Darbe Komisyonu, Orgeneral Dündar’ı dinledi; oturum Periscope’dan yayınlandı

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verdi.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmediğini ifade eden Dündar, Cumhurbaşkanı tarafından sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığına vekalet etme emri verildiğini; Cumhurbaşkanıyla 16 Temmuz sabahı Atatürk Havalimanı’nda görüştüğünü ve kendisine bilgi verdiğini söyledi.

Dündar, “15 Temmuz gecesi sayın Cumhurbaşkanı, sayın Başbakan da dahil hiçbir bakanla da görüşmem olmadı. ‘Bahçeli’ye beni sorun diye’ bir beyanım olmadı. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın direktiflerini havalimanından itibaren adım” diye konuştu. Dündar’ın darbe gecesi Erdoğan ile konuştuğu, Cumhurbaşkanı’na onu koruma garantisi verdiği ve güven sağlamak için de “beni Devlet Bey’e sorun” dediği iddia edilmişti.

Komisyon Başkanı Reşat Petek medya kameralarını dışarı çıkarsa da, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Periscope’dan canlı yayın yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.