Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Kışanak ve Anlı gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Eş Başkan Fırat Anlı hakkında gözaltı kararı aldı. PKK’ya yönelik terör soruşturması kapsamında alınan karar bu akşam saatlerinde uygulandı.

Gültan Kışanak bugün Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’nda konuşmuştu. Kışanak Ankara’dan dönerken Diyarbakır Havalimanı’nda, Fırat Anlı ise kayıtlı adresinde Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındılar.

Polis Diyarbakır Belediyesi’nde arama yaptı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, Kışanak ve Anlı için beş günlük kısıtlama kararı (avukatları ile görüşmeme) aldı. Avukatların bu karara itiraz edecekleri belirtildi.

2016-10-25-photo-00005918

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.