Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da polis eylemleri 9. gününde (Periscope yayını)

Fransa’da polis sendikaları 9 gündür her akşam Paris’ten Bordeaux’ya kadar yürüyüş düzenliyor.

Her gün yaklaşık iki yüz kişinin katıldığı yürüyüşler, sendika temsilcilerinin geçen hafta Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmelerine rağmen devam ediyor. Eylemdeki polisler 11 aydır devam eden OHAL’den dolayı ağır olan iş koşullarının düzeltilmesi ve halkın protestolar esnasında kendilerine uyguladıkları şiddetten dolayı hükümetin harekette geçmesini bekliyor.

Sendikalar, polislere Salı günleri 13.00 –13.30 arası yürüyüş yapmak üzere Adalet Sarayı önüne gelmeleri konusunda çağrı yapıyor. Dün yine bir yürüyüş esnasında Sam Smith isimli kullanıcının Paris’ten yaptığı Periscope yayını yoğun ilgi gördü.

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.