Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı May bankerlere “AB iyi”, halka “AB kötü” demiş

İngiltere Başbakanı Theresa May’in Brexit referandumundan yaklaşık bir ay önce İngiltere’nin AB’de kalması gerektiğini söylediği ses kayıtları yayınlandı.

The Guardian gazetesinin haberine göre, 26 Mayıs günü Londra’daki Goldman Sachs Bankası’nda düzenlenen kapalı bir etkinlikte konuşan May, referandum kampanyası boyunca kamuoyu karşısında söylediklerinin aksine, İngiltere’nin AB’de kalmasının ekonomik faydalarından bahsediyor.

İngiltere’nin Avrupa’nın lideri olma vaktinin geldiğini söyleyen May, sızdırılan konuşmasında, “500 milyonluk bir ticaret bloğunun parçası olmak bizim için önemli. Size kısa bir süre önce söylediğim gibi, birçok insan İngiltere’ye Avrupa’da olduğu için yatırım yapacaktır” diyor.

Ortaya çıkan ses kaydının aksine, Muhafazakâr Parti düzenlediği bir konferansta İngiltere’nin AB’den çıkmasını savunan May, “İngiliz şirketlerinin azami ticaret serbestliğine ve tek bir pazarda işlem yapmaya” ihtiyacı olduğunu söylemişti.

“AB bizim için daha güvenli”

Goldman Sachs’teki konuşmasında May, aynı zamanda polis ve istihbarat servisleri arasındaki bilgi paylaşımı ve “Avrupa tutuklama emri” gibi imkanlar sayesinde Avrupa’da kalmanın İngiltere’nin güvenliği için en iyi seçenek olduğunu belirtiyor. May, “Kesinlikle Avrupa Birliği’nin üyesi olarak yapabileceğimiz şeyler bizi daha güvenli tutacaktır” diyor.goldGoldman Sachs, ortaya çıkan ses kaydına ilişkin açıklama yaptı. Goldman Sachs, May’in banka çalışanlarına bir konuşma yaptığını teyit etti fakat konuşma için ödeme yapılmadığını belirtti. Bankanın May’i Talks@GS programının bir parçası olarak konuşmaya davet ettiği açıklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.