Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 605’inci kez buluştu

605’inci kez İstanbul Galatasaray’da buluşan Cumartesi Anneleri, 27 Ekim 1991’de İstanbul Kocamustafapaşa’daki evinden önünden beyaz bir Toros’la kaçırılan Hüseyin Toroman’ın akıbetini sordu. O dönemde İstanbul Emniyet Müdürü olan Mehmet Ağar ile görüşen Toroman Ailesi, Ağar’dan “Oğlunuz emniyettedir, merak etmeyin” cevabı almıştı. Hüseyin Toroman’a ne olduğu halen karanlıkta. Cumartesi Anneleri geçtiğimiz hafta Meclis Darbeyi Araştırma Komisyonu’na ifade veren Mehmet Ağır’a “Cevap ver Mehmet Ağar; Hüseyin Toraman nerede?” diye seslendi. Eylemde, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın gözaltına alınması eleştirilirken, 48 hafta önce öldürülen Diyarbakır Barosu eski başkanı Tahir Elçi için de adalet çağrısında bulunuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.