Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı tutuklandı

25 Ekim’de gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, sevk edildikleri nöbetçi hakimlik tarafından ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı.

Gözaltına alındıkları günden beri ilk defa cumartesi günü avukatlarıyla görüşebilen Kışanak ve Anlı’nın avukatı Mehmet Emin Aktar, şunları söyledi: “İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak’ın ifadesini emniyet, Anlı’nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi.”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızın 25/10/2016 tarih ve 2016/59 sayı numaralı basın açıklamasında belirtilen 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan KIŞANAK ile Belediye Meclis Üyesi Fırat ANLI Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanmış olup, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadelerinin ardından Gültan KIŞANAK hakkında silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan, Fırat Anlı hakkında da silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m. 314/2) suçundan tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmişlerdir. Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince 2016/619 ve 2016/621 sorgu numaraları ile tamamlanan sorgularının ardından şüpheliler Gültan KIŞANAK’ın silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m.314/2) suçundan, Fırat ANLI’nın da silahlı terör örgütüne üye olma (TCK m. 314/2) suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 2015/45832 ve 2016/32488 numaralı soruşturmalar devam etmekte olup, soruşturmaların safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”

Ayla Akat Ata da tutuklandı

Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasını protesto eden eski BDP Batman milletvekili Ayla Akat Ata ise tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemece ‘örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla tutuklandı.

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.