Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜİK: Turizm gelirleri geçen yıla göre %32,7 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) turizm gelirleriyle ilgili istatistikleri yayınladı.Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki gelirler geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %32,7 azaldı. Turizm gelirlerinin %71,6’sı yabancı ziyaretçilerden elde edildi.

Turizm gelirleri yılın bu çeyreğinde 8 milyar 277 milyon dolar olurken, bu rakamın çoğu ziyaretçilerin kişisel harcamalarından elde edildi. Yurt içinde yaşayıp başka ülkeleri ziyaret eden vatandaşların harcamalarından oluşan turizm gideri de geçen yıla göre %15,8 azaldı. Yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı ise %13,1 azalma meydana geldi.

28 Temmuz 2016’da açıklanan rakamlara göre de yılın ilk 6 ayında gelen turist sayısının geçtiğimiz yıla göre %27,8’lik bir düşüş yaşamıştı.

turizm

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.