Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP-MHP İdamda, CHP-HDP Cumhuriyet’te birleşti

Meclisteki dört partinin grup toplantıları bugün yapıldı.AKP-MHP’nin temel gündem maddeleri Anayasa değişikliği ve idam olurken, CHP-HDP Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu temel aldı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Anayasa hazırlıkları, Başkanlık ve Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu:

“Bütün partilerin katılımıyla bir anayasada uzlaşalım. Bunu yapamıyorsak, öyle anlaşılıyor ki, CHP temelden karşı; Çarşı gibi her şeye karşı. CHP de AK Parti ne söylüyorsa tersini söylüyor, bununla da siyaset yaptığını zannediyor.”

Binali Yıldırım: “Anayasa çalışmalarımızı tamamladık”

binali

“Anayasa değişikliğinde, sona geldik. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis’e de getireceğiz. MHP’nin bu konuyla ilgili Sayın Bahçeli’nin beyanatları ortada. Bizim bu hazırlıklarımızda bir zemin oluşturmuştur. 330’a erişmek ve üstüne çıkmak için MHP’nin desteği de önem arz etmektedir. MHP’nin de hassasiyetini dikkate alarak bir hazırlık içerisinden çalışmalarımızı tamamladık.”

Yıldırım idam konusunda Bahçeli’nin söylediklerine ek olarak, “İdam meselesi bir anayasa meselesidir. Anayasa da bir uzlaşma meselesidir. Diğer siyasi partilerle mutabakat sağlanırsa, sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabilir” açıklamasını yaptı. Yıldırım son olarak Cumhuriyet operasyonuyla ilgili eleştirilere karşı çıktı ve “Avrupa Parlamentosu’nda birisi ‘Bizim kırmızı çizgimiz’ diyor. Senin çizgine bakmayız biz. Senin çizginin üstüne bir çizgi de biz çizeriz.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Cumhuriyet gazetesini PKK ile FETÖ ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı iştir”

kilicdar
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında Cumhuriyet operasyonu ve Bülent Tezcan’a yapılan saldırıya yer verirken gelişmeleri şöyle değerlendirdi:
“Cumhuriyet gazetesini PKK ile FETÖ ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. Böyle bir şey olabilir mi? Ben sormak isterim FETÖ’cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi? Hukuk namusun var mı, sormuyorsan kardeşim çok büyük bir handikapın içindesin”
Kılıçdaroğlu sözlerine “Şu soruyu bütün annelerin kendisine sormasını isterim; PKK terör örgütüyle kim masaya oturdu? Meşru bir hükümeti bir terör örgütüyle muhatap etmeyin diye, kim İmralı’da bunlarla masaya oturduysa sorumlu onlardır.” şeklinde devam etti ve Bülent Tezcan’a düzenlenen saldırıya da değinerek “Tam demokrasi için bir bedel ödenecekse o bedeli ilk ben ödeyeceğim” dedi.

Devlet Bahçeli: “İdamı getirin, bu işi bitirelim”

baahcel

MHP Grup Toplantısında idamla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Devlet Bahçeli, “Madem idama ihtiyaç var, milletimiz bunu istemekte, o halde fuzuli konuşmaya, kaçak güreşmeye gerek yok. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim” dedi.

Bahçeli Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonla ilgili de “Adında Cumhuriyet olup da Cumhuriyet değerlerine en çok zarar verenlerin, medya özgürlüğüne sığınmaları inandırıcı görünmeyecektir. Özgürlük demek maneviyata saldırmak demek değildir. Partimize yönelik yalan haberlerin merkezi olanlar önce zihniyetlerini gözden geçirmelidir. Terörizmle mücadelede herkese az ya da çok görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı

Selahattin Demirtaş: “Cezaevine göndermeniz gereken Melih Gökçek’tir, Kadir Topbaş’tır”

demirtas

Partisinin grup toplantısında konuşan Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamalar:

“Havuz medyanızda, lağım medyanızda bu iftiraları kampanyaya dönüştürürken hiç mi utanmıyorsunuz? Başbakan, hiç mi utanmıyorsun, sıkılmıyorsun. Çık açıkça söyle, hırsızlıkla, alıştığımız yöntemle belediyelere el koyuyoruz de”

“Parsel parsel Ankara’yı satmış olan adama kayyum atayın. Kandıra Cezaevi’ne göndermeniz gereken Gültan Kışanak ve Fırat Anlı değil, Melih Gökçek’tir, Kadir Topbaş’tır. Diyeceksiniz ki bunların elebaşı sarayda, doğru. “Ne istedilerse verdik” demedi mi? Fakat sihirli bir cümle bulmuş, “Allah bizi affetsin.” Allah sizin belanızı versin be. Bunların hepsi kandırılmış, memur, işçi, polis “Kandırıldık” bile diyemez.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.