Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de seçimlere 6 gün kala polise pusu: 2 ölü (video)

ABD’de 8 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine günler kala 2 polis memuru araçlarında saldırıya uğradı. Iowa eyaletinde gerçekleşen olayda gece yarısından 01:00 sularında sonra (TSİ 11:00) bir polis memuru aracında silahlı saldırıya uğrayarak öldürüldü. Olaydan yaklaşık 20 dakika sonra, saldırı noktasına gitmekte olan ve bölgeye yaklaşık 5 kilometre uzakta bulunan bir başka polis memuru da arabasında öldürüldü. Olaydan yaklaşık 10 saat sonra 46 yaşındaki Scott Michael Greene adlı beyaz bir ABD’li şüpheli olarak yakalandı. ABD son yıllarda giderek artan oranda, polis şiddetiyle öldürülen siyahi Amerikalılar ve polise yönelik saldırılarla sarsılıyor. Polisin siyahilerden ve yabancılardan gelecel şiddetten mutlak şekilde korunması Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın en önemli vaatlerinden biri.

Video ilk saldırıdan sonra yapılan amatör video kaydından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.