Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Clinton çok az farkla önde

New York Times / CBS News’in bugün açıklanan en son anketine göre ABD’deki başkanlık yarışında Clinton ile Trump arasındaki fark 3 puan.

Sonuçlara göre, seçime beş gün kala, ankete katılanların yüzde 45’I Clinton’ı, yüzde 42’si ise Trump’ı destekliyor.

28 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında 1,333 kayıtlı seçmenle telefon üzerinden yapılan ankete göre; Liberteryen Parti’nin adayı Gary Johnson seçmenlerin yüzde 5’inin, Yeşil Parti adayı Jill Stein ise yüzde 4’ünün desteğini alıyor.

New York Times’ın bugünkü haberine göre, çoğu seçmen kararını verdi ve adaylara ilişkin son haberlerin oylar üzerinde ciddi bir etkisi olmadı.

22 milyon Amerikalı çoktan sandık başına gitti. New York Times/CBS anketine katılan seçmenlerin de yaklaşık beşte biri oyunu vermiş.

hillary

Ankete göre; Clinton ile Trump arasındaki 3 puanlık fark, örnekleme hatası aralığında kalıyor. Yani bu anket sonuçlarına göre Trump’ın kazanması da mümkün. New York Times’ın anketlerinde Clinton ile Trump arasındaki fark Ağustos ve Ekim aylarnda 5 puana kadar çıkmıştı.

Öte yandan, Washington Post/ABC’nin dün yayınlanan anket sonuçlarında, Trump, Clinton’ın 1 puan önünde gözüküyordu. Ankete göre, Clinton destekçilerinin seçime katılma oranı değişmezken, Trump destekçilerinin oranında artış var. Uzmanlar, bu çetin yarışın sonucunu seçime katılma oranlarının belirleyebileceğini söylüyor..

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.