Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Yıldırım’dan internet açıklaması: “Güvenlik tedbiri”

Gece yarısından sonra HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 9 HDP milletvekilinin gözaltına alınmaya başlanmasından itibaren Türkiye’de popüler sosyal medya ve iletişim hizmetlerine erişimlerine sınırlama getirildi. Konuyla ilgili ilk resmi açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan geldi. Yıldırım “Güvenlik açısından zaman zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir, bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale dönecektir” ifadesini kullandı.

Sınırlama ardından Twitter, Facebook, YouTube ve Periscope dışında WhatsApp kullanmak da ülke çapında mümkün değil. Whatsapp’ın yaygın olarak kullanılamaması yeni bir durum olarak dikkat çekiyor. Bazı kullanıcılar VPN uygulamaları kullanarak hizmet almaya devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.