Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demirtaş, Yüksekdağ, Önder dahil 12 HDP milletvekili gözaltına alındı (video)

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere çok sayıda HDP milletvekili evlerine yapılan polis operasyonlarıyla gözaltına alındı. İlk iddialara göre tüm HDP milletvekilleri hakkında gözaltı kararı aldı. Fakat saat 03.00 civarında İçişleri Bakanlığı ve HDP avukatları ayrı ayrı açıklamalarla 12 milletvekilinin gözaltına alındığını bildirdiler. Anadolu Ajansı’nın haberine göre gözaltına alınan milletvekilleri: Selahattin Demirtaş (İstanbul), Figen Yüksekdağ (Van), Ferhat Encü (Şırnak), Leyla Birlik (Şırnak), İdris Baluken (Diyarbakır), Ziya Pir (Diyarbakır), Nursel Aydoğan (Diyarbakır), Sırrı Süreyya Önder (Ankara), Gülser Yıldırım (Mardin), Abdullah Zeydan (Hakkari), Selma Irmak (Şırnak), İmam Taşçıer (Diyarbakır)

Demirtaş saat 01:30’da “Diyarbakır’da zorla gözaltına alma emriyle emniyet yetkilileri kapımdalar” diye tweet attıktan kısa süre sonra polisler tarafından gözaltına alındı ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Figen Yüksedağ’ın danışmanı Sıtkı Güngör de, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yüksekdağ’ın evine polislerin geldiğini yazdı. Yüksekdağ daha sonra gözaltına alındı. Anadolu Ajansı da Yüksekdağ’ın gözaltına alındığını duyurdu.

Doğan Haber Ajansı’nın geçtiği son dakika haberine göre de, Sırrı Süreyya Önder de Ankara’da gözaltına alındı.
Polisler Ankara’da HDP Genel Merkezi’nde de operasyon düzenleyip arama yaptı.

Anadolu Ajansı gözaltı kararının, milletvekillerinin DTK, KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındığını duyurdu.

Operasyonlarla eşzamanlı olarak ülke çapında Twitter, Facebook, Youtube gibi sosyal medya uygulamalarına erişim engeli getirildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.