Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dolar 3.15 TL’yi; Euro 3.50 TL’yi aştı

ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarına ilişkin kaygıların global piyasalarda yarattığı baskı devam ederken, yurtiçinde ise siyasi ve Ortadoğu’da gelişmelere ilişkin kaygılar kurları etkilemeye devam ediyor.

HDP’li milletvekilinin göz altına alınması ve Diyarbakır’daki patlamanın yarattığı endişelerle bu sabah TL yüzde 1 oranında kayıpla en kötü performans gösteren gelişen ülke para birimi oldu. Dolar/TL 3.1385 seviyesine kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Ardından yataya dönen kur, öğle saatlerinde yeniden hareketlendi ve bu kez 3.1533 zirvesini gördü. Euro da, TL karşısında 3,50 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı.

Güne sert bir düşüşle başlayan Borsa İsatnbul’da saat 15:00 itibariyle BİST100 endeksi 2.41’lük bir kayıpla 74.834 seviyesine geriledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.