Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya serbest bırakıldı

Cumhuriyet gazetesine yönelik yürütülen soruştuma kapsamında pazartesi günü gözaltına alınan gazeteci Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya, sabah saat 02:00 sularında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki deneyimli gazeteci serbest bırakılmaları ardından Cumhuriyet gazetesine gitti. Aydın Engin, ilk demecinde “Ben kıdemli bir basın sanığıyım. Hayatta gördüğüm en ahlaksız dosya bu” dedi. Tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu’nun da mesajını ileten Engin, şöyle devam etti, “Murat Sabuncu’nun mesajını iletiyorum: Halkımızın ve okurlarımızın önünde saygıyla eğiliriz. Başka da kimsenin önünde eğilmeyiz.”

Savcılıktaki sorguların ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Yayın danışmanı ve yazarı Kadri Gürsel, karikatürist Musa Kart, Yazı İşleri Müdürü Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Kitap Eki editörü Turhan Günay, Hakan Karasinir, Önder Çelik ve Bülent Utku sabah 11:00 sularından tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.