Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Milletvekili Ziya Pir: “IŞİD’in Diyarbakır saldırısında hedefi gözaltındaki HDP’li vekillerdi”

Dün sabah saatlerinde Diyarbakır’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne düzenlenen kanlı saldırıyı IŞİD üstlenirken, HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, IŞİD’in asıl hedefinin o saatlerde gözaltında bulunan HDP’li vekiller ve HDP Eş Başkanları olduğunu duyurdu.

Dün HDP’li milletvekillerinin evlerine yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Pir, kişisel Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:

“IŞİD saldırıyı o karakolda hukuksuzca tutulan HDP’lilere yaptı. Çüngüş İlçe Başkanı hayatını kaybetti, Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder kıl payı kurtuldu. Selahattin Demirtaş, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık. Onlarca HDP ve DBP’li ise 26 gündür orada gözaltında. Valiliğin dün yapmış olduğu yalan açıklama beni şaşırtmadı. Geçen haftaki beyanlarıyla örtüşüyor ve artık güvenirliğini tamamen yitirdi.”

Dün gözaltına alınan isimlerden biri olan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptığı açıklamada “Biz binanın içindeyken patlama gerçekleşti” dedi.

Diyarbakır Valiliği, 11 şehidin olduğu ve 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı PKK tarafından a href=”http://www.diyarbakir.gov.tr/04112016-basin-duyurusu-baglar-ilcesinde-meydana-gelen-patlama-2″ target=”_blank”>”üstlenildiğini” duyurmuştu,. Valilik akşam üstü yeni bir açıklama yaparak saldırıyı “Kemal” kod adlı PKK’lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, bir “feadi eylem” olarak gerçekleştirdiğini duyurdu. Aksi yöndeki haberleri de “farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir” olarak tanımlandı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne saldırıya giden tonlarca bomba yüklü minibüs bir taksiye çarpmış ve taksici, minibüsü takip edip durdurması ardından bomba düzeneğini fark etmesiyle terörist bombayı Çevik Kuvvet binasına tam yaklaşmadan patlatmıştı.

2 Kasım’da Reuters’ta yer alan habere göre IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi’nin Türkiye’ye cihat ilan ederek savaşçılarına, “savaşı Türkiye’ye taşıma” emri verdiği ileri sürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.