Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır saldırısını IŞİD’den sonra TAK da üstlendi

4 Kasım sabahı Diyarbakır’da gerçekleştirilen kanlı bombalı saldırıyı IŞİD’in ardından terör örgütü TAK da üstlendi. Sitesinden yaptığı açıklamayla. TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) geçtiğimiz şubat ve mart ayında gerçekleştirilen Ankara katliamları dahil son bir yılı içindeki 7 kanlı eylemi üstlenmiş oldu.

Diyarbakır Valiliği saldırıdan kısa süre sonra bombalamayı, bölücü terör örgütü PKK’nın “üstlendiğini” açıklamış, ancak ertesi gün IŞİD’in haber ajansı Amaq, Diyarbakır saldırısını IŞİD’in üstlendiğini haberleştirmişti. Haberin ardından Reuter’s gelişmeyi dünyaya duyurmuştu. IŞİD, Türkiye’de yaptığı eylemleri ilk kez üstlenmiş oldu.

Dün öğleden sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, IŞİD’in asıl hedefinin o saatlerde gözaltında bulunan HDP’li vekiller ve HDP Eş Başkanları olduğunu duyurmuştu. Dün gözaltına alınan isimlerden biri olan HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder de yaptığı açıklamada “Biz binanın içindeyken patlama gerçekleşti” demişti.

Bunun üzerine Diyarbakır Valiliği yeni bir açıklama yaparak saldırıyı “Kemal” kod adlı PKK’lı teröristin, 3 ton patlayıcı kullanarak, bir “feadi eylem” olarak gerçekleştirdiğini belirterek IŞİD’ın değil PKK’nın gerçekleştirdiğini duyurdu. Aksi yöndeki haberleri de “farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik haberlerdir” olarak tanımlamıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.