Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: “Trump nükleer anlaşmayı yırtıp atamaz”

Donald Trump, Başkanlık için yürüttüğü seçim çalışmalarında İran ile yapılan nükleer anlaşmayı eleştirmiş ve bu anlaşmayı yırtıp atacağını iddia etmişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye göre Trump’ın anlaşmayı yırtıp atması veya anlaşmayı geriye döndürmesi söz konusu olamaz.

Bakanlar kurulu toplantısında açıklama yapan Ruhani, “ABD seçim sonuçlarının İran politikalarında etkisi yoktur” dedi. Nükleer anlaşma konusunda ise “Anlaşma bir ülke ya da hükümetle imzalanmadı ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararıyla onaylandı. Dolayısıyla tek bir hükümet tarafından değiştirilme ihtimali yok” şeklinde konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.