Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadri Gürsel’e Fransa’dan mektup

Cerf Yayınevi’nin direktörü Jean-François Colosimo, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel’in tutuklanmasının ardından üzüntülerini belirten bir mektup yazdı. 7 Kasım’da Figaro Vox’ta yayınlanan mektupta şu ifadeleri kullandı:

‘’Sevgili Kadri Gürsel,

‘Hakkımda yakalama kararı varmış. Evime gidiyorum’ senden okuduğumuz son satırlardı. Senin Türkiye’nin güncel gerçeklerinden bahsettiğin amansız yazılarından birinde değil de twitter hesabından yazdığı kısa bir yazıydı.

….

Belki de soruşturmalar esnasında aynı bahtsızlığı yaşayan romancı Aslı Erdoğan’la karşılaşırsın. Bakırköy’deki koğuşunda 2016 Ağustosundan bu yana benzer suçlandırmalardan yatan, Türkiye’deki demokrasinin tutarsızlıklarının hesaba katılmadığına dair, mülteci kriziyle alakalı olarak Avrupa’ya acil çağırıda bulunan Aslı Erdoğan’la.

….

Paris’e son seyahatinde, bir tiranlık projesi uğruna Türkiye’nin ilerlemeye, eşitliğe ve mantığa sırtını dönmek üzere olduğu, içeride İslamcı zaferin, dışarıda Sünni bağnazlığın desteklendiği konusunda bize uyarılarda bulunmuştun.

Seni halkından ayıracak bir kaçışı reddeden sen, bizi bitkin bırakan gücün karşısında bana yalnızca seni sunmak kalıyor. Sevgi Kadri, bu kadar çok sevildiğin için kendi adıma dürüst üzüntülerimi sunuyorum. Sen serbest kalıncaya kadar senin örneğin gözümüzden gitmeyecek’’

kadri-gu%cc%88rsel

slate.fr sitesinde ise; “Türkiye’de Erdoğan’ın basınla olan savaşı sınır tanımıyor” başlıklı yazıda Kadri Gürsel’in tutuklanmasının, Tayyip Erdoğan’ın medyaya el koymasına dair sembolik bir uygulama olduğu ve sivil darbenin devam ettiği belirtildi.

Aynı zamanda yazıda, gazeteci Kadri Gürsel’in Şubat ayında Fransız Cerf Yayınevi tarafından yayımlanan “Türkiye’nin Sıfır Yılı” kitabının Erdoğan’a karşı cesur bir hareket olduğunun ve darbe girişimi öncesinde Kadri Gürsel’in “bildiğimiz Türkiye’nin sonunu” ilân ettiğinin altı çizildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.