Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Liderler Trump için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malum Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika’da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle birlikte Amerika’da yeni bir dönem başlıyor. Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında gerek demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben, şahsım ve milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum.”

er

Başbakan Binali Yıldırım da “ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen’in bir an önce, ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, ABD ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğu zarar veren bu terör örgütü başını kısa sürede ülkemize iade ederseniz eminim ki, Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç yeni bir sayfa atmış olursunuz” açıklamasında bulundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin “Kriz halindeki Rus-Amerikan ilişkilerini yeniden tesis etmeyi umuyoruz.”

p

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: “Trump, uluslararası mutabakatlara bağlı kalmalı.” Zarif ayrıca Trump’ın İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan anlaşmaya bağlılığını sürdürmesi gerektiğini belirtti.

AP Başkanı Martin Schulz yaptığı açıklamada “Mutlu değilim ama demokratik yollarla başkan seçilen birine saygı duymamız gerek, umarım o da bize saygı duyar. Trump’la çalışmak daha zor olacak” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “Trump ile buluşmayı dört gözle bekliyorum”

İngiltere Başbakanı Theresa May de Trump’la çalışmak için sabırsızlandığını vurguladı.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Trump’ı tebrik etti ve İtalya-ABD ilişkilerinin ‘sağlam’ olduğunu söyledi.

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Trump’ın zaferinin ‘Almanya için de bir uyarı’ olduğunu söyledi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de Trump’ı tebrik ederek, Japonya ve ABD’nin ‘sarsılmaz müttefikler’ olduğunu söyledi

Filipinler Devlet Başkanlığı Haberleşme Bürosu Sekreteri Martin Andanar, Duterte’nin Trump’a tebriklerini sunduğunu belirtti ve “Filipinler’le ABD arasındaki ilişkiler güçlenmeli. Trump’la çalışmayı bekliyoruz.” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.