Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ı vuran polise 13 yıl 4 ay ceza

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde 14 Ocak 2015 tarihinde bir özel harekat polisi tarafından başından vurularak öldürülen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın davasında karar çıktı. Cizre 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü 9. duruşmasında, tutuklu yargılanan polis Mehmet Nur Baki Göçmez 13 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Mahkeme heyeti tarafından verilen müebbet hapis cezası ‘haksız tahrik’ten 16 yıla, sonra da iyi halden 13 yıl 4 aya indirildi. Davada tutuksuz yargılanan 3 polis memuru da ‘kamu personeline suçu bildirmemek’ suçundan 5’er ay ceza alırken hükmün açıklanması ertelendi. 1 sanık ise beraat etti.

Duruşmayı Şırnak, Diyarbakır ve İstanbul Barosu takip ederken avukatlar Yargıtay’a itiraz edeceklerini açıkladı.

TOPSHOTS Kurds pose with pictures A friend of 12-year-old boy Nihat Kazanhan (R), who was allegedly shot dead by police in the Cizre district of Sirnak on January 14, mourns on January 15, 2015 in Sirnak. Prime Minister Prime Minister Ahmet Davutogu and the interior minister have denied any police involvement regarding the death of the child.     AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN
(AFP PHOTO / ILYAS AKENGIN)

Sokakta oynarken vurulmuştu

14 Ocak 2015’te sokakta arkadaşlarıyla oynarken polisin bir gruba müdahalesi esnasında başından vurulan Kazanhan henüz 12 yaşındaydı. Görgü tanıkları Nihat Kazanhan’ın hastaneye kaldırılmasının polis tarafından kasıtlı şekilde engellendiğini söylemişlerdi. Olayın ardından dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala, güvenlik güçlerinin o gün bölgede herhangi bir faaliyetinin veya müdahalesinin bulunmadığını açıklamışsa da daha sonra ortaya çıkan görüntüler Ala’yı yalanlamış ve Nihat’ın polis tarafından öldürüldüğü anlaşılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.