Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazetecilere ağırlaştırılmış müebbet hapis talebine tepkiler büyüyor

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi yazar ve yöneticileri için hazırlanan iddianamede sanıklar için ağırlaştırılmış müebbet ve 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Sosyal medyadan gazeteciler için istenen cezalara büyük tepki geldi.

Aslı Erdoğan, Necmiye Alpay, İnan Kızılkaya ve Bilir Kaya’nın tutuklu; Kemal Sancılı, Ragıp Zarakolu, Emire Eren Keskin, Filiz Koçali ve Bilge Akut’un tutuksuz yargılandığı dava için, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcısı Umut Tepe tarafından hazırlanan 32 sayfalık iddianamede gazeteciler için ‘silahlı terör örgütüne üye olma’, ‘devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ ve ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet ve 6.5 yıldan 17.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamenin açıklanmasının ardından birçok kullanıcı Twitter’da #özgürgündem başlığı altında suçlamalara ve istenen cezalara tepki gösterirken davanın sanıklarından Avukat Eren Keskin ceza istemini Twitter’dan duyurdu.

eren-keskin

sezginmeral

 

Sezgin Tanrıkulu, iddianameye ilişkin olarak Medyascope.Tv’ye şu açıklamalarda bulundu:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.