Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaddafi’nin aracısı: “Sarkozy’ye üç bavul parayı kendi ellerimle verdim”

2005 yılında Fransa’nın eski başkanı Nicolas Sarkozy’yi, dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi ile tanıştıran aracı Ziad Takiyeddin, Mediapart ve Premières Lignes ajansları tarafından gerçekleştirilen bir söyleşide, 2006 sonu ve 2007 başında, Nicolas Sarkozy ve onun sağ kolu gibi bilinen Claude Guéant’a Libya hükümeti tarafından verilen 5 milyon Avro değerindeki üç bavul dolusu Libya parasını kendi elleriyle teslim ettiğini açıkladı.

Takiyeddin, verdiği söyleşide iki kere Guéant’a ofisinde, Ocak 2007’de ise dönemin İçişleri Bakanı olan Nicolas Sarkozy’ye de evinde para teslimatı yaptığını belirtiyor.  Ziad Takiyeddin, 1993’ten bugüne kadar gördüklerini açıklayarak, “Artık saklanmaya değmeyecek şeyleri ifşa ettim. İçinde yaşadığımız mafya devletini ortaya dökmek istiyorum” diye konuştu.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.