Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump neden ve nasıl kazandı: ABD’nin konuştuğu video

İngiliz komedyen Tom Walker’ın canlandırdığı sinirli ve açık sözlü muhabir Jonathan Pie, geçen hafta milyonlarca kere izlenen bu videoda, Donald Trump’ın neden ve nasıl ABD başkanı seçildiğine dair kamera arkasındaki düşüncelerini anlatıyor. İngiltere’nin AB’yi terk etme yönünde oy verdiği Brexit referandumu ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesiyle ilgili olarak solun sorumlu olduğunu söyleyen Pie, bu beklenmedik sonuçla ilgili olarak kendi cenahına karşı öfkeli ve açık sözlü bir özeleştiri getiriyor.

Brexit referandumunda olduğu gibi tüm anketçilerin ABD başkanlık seçim sonucu konusunda da yanıldığını, çünkü “susturulma” ve “ırkçı olarak yaftalanma” kaygısından dolayı hiçbir seçmenin gerçekten ne düşündüğünü söyleyemediğini gözler önüne seriyor.

Yayına hazırlayan Aylin Yardımcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.