Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ MHP’den ihraç edildi

Ümit Özdağ, parti tüzüğünün bazı maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle 20 Ekim’de kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Ümit Özdağ, yarın konuyla ilgili bir basın açıklaması yapacak.

26 Ekim 2016 tarihinde Ruşen Çakır’ın Ümit Özdağ ile gerçekleştirdiği söyleşide Özdağ konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Ruşen Çakır: Son olarak, başkanlıktan biraz sizin durumunuza geçecek olursak, disipline sevk edilmiş durumdasınız değil mi? O hangi aşamada ve ne bekliyorsunuz?

Ümit Özdağ: Daha başlangıç aşamasında. Ben bundan tam 9 yıl 11 ay önce de, Kasım 2006’ydı, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilmiştim. Onun için hani böyle bir disiplin süreciyle karşılaşmam ilk kez olmuyor. Ama bütün kamuoyu da biliyor, çünkü parti yetkilisi, divan üyesi televizyonda karşı çıktığım için disipline sevk edileceğimi açıklamıştı. Oysa bu konudan sevk edilemez bir milletvekili. Bunun dışında gerekçeler bulabilirler mi bilmiyorum, benim bilmediğim şeyler olabilir tabii. Onu gelince göreceğiz, geldikten sonra gereken cevabı Disiplin Kurulu’na ileteceğim. Ama ben siyasi bilincimin oluştuğu ilk anlardan itibaren, bu da 13-14 yaş demektir, Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde oldum, Ülkü Ocakları’ndan yetiştim, hayatımın her evresinde de burada durdum. Daha önce ihraç edilmem benim Milliyetçi Hareket Partisi’nden uzaklaşmama neden olmadı. Ben bunu, yani Milliyetçi Hareket Partili olmayı aynı zamanda siyasi algımın da bir parçası olarak görüyorum ve yine ihraç edebilirler, bu da mümkün. Çünkü Siyasi Partiler Yasası, genel merkezlere büyük yetkiler veriyor. Benim pozisyonumun değişmesine neden olur mu? Hayır ben Milliyetçi Hareket Partili kalırım. Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdürürüm.

Söyleşinin tamamını okumak ve/veya izlemek için tıklayınız

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.