Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berlin Duvarı yıkıldı, mülteciler için Münih Duvarı yapılıyor

Almanya’nın Münih şehrine bağlı Neuperlach Sud banliyösündeki mülteci kampının etrafına büyük bir duvar örülüyor. Banliyöde yaşayanların, kampa yerleşecek 160 ailesiz çocuk mülteciyi kendilerinden ayırmak için örülmesini talep ettikleri duvar dört metre boyunda olacak.

Duvarın örülmesini isteyenler, kampın evlerinin değerini düşürecek olmasını ve kamptan gelebilecek gürültüleri bahane ediyorlar. Münih’in bulunduğu Bavyera eyaletinde mülteci karşıtlığı oldukça yüksek. Bir ay önce yapılan bir araştırmaya göre Bavyeralıların üçte biri mültecilerin varlığını hoş karşılamıyor.

Banliyöde yaşayanlar arasında duvara karşı çıkanlar da var. Örneğin yerel hükümetten bir yetkili duvar projesini “apaçık bir delilik” olarak tanımlıyor. 3.6 metre yükseklikteki Berlin Duvarı’ndan daha yüksek olan duvar, mültecilerin Avrupa’daki geleceği hakkındaki endişelerin bir sembolü olarak görülüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=z56wMdvuEBg

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.