Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe’nin pivotu Ekpe Udoh soruyor: “Neler oluyor bize?”

Euroleague’de artarda üçüncü yenilgisini alan ve Baskonia deplasmanında adeta yıkılan Fenerbahçe’nin başarılı pivotu Ekpe Udoh kendi blogunda bir yazı yayınlayarak içini döktü. Antremanda çalışmalarına rağmen bir türlü istedikleri oyunu oynayamadıklarından ve rakiplerin kendileri üzerinde oyunu kabul ettirdiğinden yakınan Udoh “Neler oluyor bize?” diye sordu. Yazının tam metni şöyle:
“Havalimanında oturup beklerken ve uçağımız Tel Aviv’den ayrılmak için havalanırken bu blogu neden başlattığımı düşündüm. Amacım hepinize hayatıma açılan bir pencere sunmaktı. Bu pencere, sezon içinde yaşadığımız kötü anları da gösteren bir pencere olacaktı ve şu an kötü bir dönem geçiriyoruz. Hislerimi ifade edecek tek kelime var: Öfkeliyim!
Bu sezon daha Kasım ayı gelmiş olmasına rağmen bizim için çok inişli çıkışlı geçiyor. Başlangıçta hiç kimsenin sekizinci hafta geldiğinde 4-3’lük bir galibiyet-mağlubiyet oranımız olacağını düşündüğünü zannetmiyorum. Kağıt üstünde çok daha iyi bir takım olmamıza rağmen hücumda, en önemlisi, savunmada iyi olmamamız beni çok öfkelendiriyor. Rakiplerimiz bize oyun tarzlarını kabul ettiriyor, üstünlük sağlıyor ve biz karşılık veremiyoruz. Euroleague’de takım olarak yüzde 50’yle saha içi isabeti bulmuş olmamız beni öfkelendiriyor. Maçlarda yaptığımız hataları tekrar tekrar izleyip çalışmamıza rağmen, tekrar tekrar aynı hataları yapmak beni öfkelendiriyor. Bundan dolayı arkama yaslanıp aynaya bakıyorum ve değerlendirmeye herkesten önce kendimle başlıyorum. Takımıma daha çok yardım etmek için neler yapabilirim? Maçlarımızı kazanmak için yapılabilecek fedakârlıklar neler? Bize neler oluyor böyle?
Bir çözüm yolu bulmak zorundayız. Bedeli ne olursa olsun. Bu sezonun yeni takvimle zorlu olacağını biliyordum ama diğer takımlar da aynı yoğunlukla maçlara çıktığı için böyle sonuçların bahanesi yok. Belki de tam bir lig formatı avantajımıza oldu. Bu formla bir grupta olsak işimizi çok zora sokabilirdik.
Yeni takvim sayesinde yarın Efes’e karşı oynayacağız. Bu kötü durumu aşmalıyız. Önceki akşam kazanmış sert bir takıma karşı oynayacağız. Bu maç bizim için yeni bir şans olacak. Yeni bir mücadele için hazır olacağımızdan şüphem yok.
‘Birçok defa yenilsen de boyun eğmemelisin. Hatta mağlubiyetlerin belki de gereklidir, ancak yenilerek kendini tanır, hangi engelleri aşacağını, hangi zorluklara göğüs gerebileceğini bilirsin.’
Maya Angelou”
Fenerbahçe’nin Obradovic döneminde ilk kez artarda üç yenilgi almasının sebeplerini “İkili Oyun” programımızda Ali Emre Mazlumoğlu ile Doğa Üründül irdelemişti. Bu süreci tek başına değil, sezon başından beri yaşanan bütün sürecin bir parçası olarak değerlendirmek gerektiğini vurgulayan ikili, mağlubiyetleri şöyle yorumlamıştı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.