Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

McGurk: “YPG Menbiç’ten çıkacak” YPG: “Menbiç’ten çekiliyoruz”

Beyaz Saray’ın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon özel temsilcisi Brett McGurk, bu sabah attığı tweet’lerle Kuzey Suriye’nin geleceği ile ilgili konular hakkında önemli bilgiler verdi. McGurk’un tweet’leri şöyle:

”Dönüm noktası: Tüm YPG güçleri, yerel güçleri IŞİD sonrası güvenliği sağlamaları için eğittikten sonra Menbiç’ten çıkacak. Fırat’ın doğusuna dönecekler. DSG birlikleri, Irak güçleri Musul’un içlerine ilerlerken Fırat’ın doğusuna geçip IŞİD’in başkent ilan ettiği Rakka’ya ilerlemeye devam edecek.”

Menbiç, YPG’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD’in elinden alınmıştı. Ankara, YPG’li savaşçıların Fırat’ın doğusuna çekilmesini istiyordu. Fırat Kalkanı operasyonu El Bab’ın iki kilometre dışına kadar genişlerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menbiç’in de TSK destekli ÖSO’nun hedefinde olduğunu açıklamıştı.

YPG: “Menbiç’ten çekiliyoruz”

McGurk’ün twitter mesajlarından kısa süre sonra YPG tarafından yapılan açıklamada Menbic’teki güçlerinin çekileceği doğrulandı. YPG açıklamasında şöyle denildi:

“Güçlerimiz, 15 Ağustos 2016 tarihinde Menbic Askeri Meclisi ve uluslararası koalisyon güçlerinin de desteği Menbiç’i DEAŞ çetelerinden temizledik. Menbiç’in özgürleştirilmesi ve Menbiç Askeri Meclisi savaşçılarının eğitim çalışmalarının tamamlandı. Mevcut durumda Menbiç’de bulunan askeri ve güvenlik kurumları olası saldırılara karşı cevap olabilecek pozisyondadır. Güçlerimizin kentteki rolünü tamamlamasının ardından Menbiç’de bulunan YPG savaşçılarını çekerek Fırat’ın Gazabı hamlesine katılacağımızı belirtiyoruz. Aynı zamanda savaşçılarımıza kucak açan kahraman Menbiç halkına da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eğer ki gerekirse, Menbiç halkının çağrılarına tekrardan cevap olmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.