Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter ABD’li aşırı sağcıların hesaplarını askıya aldı

Twitter, ABD’de göç, çok kültürlülük ve ana akım muhafazakârlığa karşı çıkan aşırı sağ bir grup olan “alt-right” hareketine ait bazı hesapların erişimini durdurdu.

Hesabı askıya alınanlar arasında, “alt-right” hareketine ait bir düşünce kuruluşunun yöneticisi olan Richard Spencer da bulunuyor. Sosyal medya üzerinden organize olan “alt-right” hareketinin önderlerinden Spencer, siyahların, Asyalıların, Hispaniklerin ve Yahudilerin ABD’den çıkarılmasını savunurken, seçim kampanyası sırasında da Trump’ı desteklemişti.

Twitter, Salı günü, Spencer’in onaylanmış hesabı olan @RichardBSpencer, Spencer’in düşünce kuruluşu National Policy Institute’ün hesabı olan @npiamerica, ve Spencer’in internet dergisinin hesabı olan @radixjournal hesaplarının yanı sıra, “alt-right” hareketi üyelerinden Paul Town, Pax Dickinson, Ricky Vaughn ve John Rivers’ın hesaplarını da askıya aldı.

Daily Caller News Foundation’a konuşan Spencer, bu uygulamanın “kurumsal Stalinizm” olduğunu savundu. 1934 yılında Nazi Almanya’sında siyasi cinayetlerle Nazi karşıtlarının tasfiye edildiği Uzun Bıçaklar Gecesi’ne atıfta bulunarak “Knight of Long Knives” başlığıyla yayınladığı bir Youtube videosunda konuşan Spencer, Twitter’ın koordineli bir şekilde tüm “alt-right” hareketini Twitter’dan temizlemeye çalıştığını iddia ederek “şu an devam eden büyük bir temizlik operasyonu var ve insanları görüşleri nedeniyle tasfiye ediyorlar” dedi.

Twitter şirketi, hesapların askıya alınmasına ilişkin olarak resmi açıklama yapmazken, e-posta yoluyla “gizlilik ve güvenlik gerekçeleriyle, kişisel hesaplar hakkında yorum yapmadıklarını” ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.