Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ: “Mesele ihraç edilmem değil, sistem değişikliğinin Türkiye için hayati tehdit olması”

MHP’den ihraç edilen genel başkan adayı ve Gaziantep Milletvekili Prof. Ümit Özdağ, bugün bir basın toplantısıyla ihracını ve başkanlık sistemi tartışmalarını değerlendirdi. Toplantıya MHP milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok da katıldı.

Özdağ, Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmeden önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi uyardığını açıkladı: “Sayın Bahçeli’ye Başbakan ile görüştüğü gün başkanlık veya partili cumhurbaşkanlığı sürecinin mevcut dış ve iç konjonktürde, beş senaryo çerçevesinde Türkiye’yi hangi açmazlara sürükleyeceğini yazılı olarak bildirdim.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasayı ihlal ettiğini söyleyen Özdağ’a göre, “Hiçbir siyasi parti, eğer bir cumhurbaşkanı anayasayı çiğniyorsa ‘Bu anayasayı senin çiğnemediğin şekildeki bir anayasaya dönüştürelim demek’ durumunda olmamalıdır.”
Türk milletini ve siyasal karar alıcıları uyardığını tekrarlayan Özdağ, “Mesele benim ihraç edilip edilmemem değildir. Bundan 10 sene önce yine ihraç edilmiştim. Bugün mesele, Türkiye için bir hayati tehdit olan sistem değişikliğinin durdurulmasıdır” dedi.

Halaçoğlu: TBMM’de geçmemesi için elimizden geleni yapacağız

Basın toplantısına katılan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkeyi bölünmeye götüreceğini savunarak, “Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak Türkiye’nin baskıcı başkanlık rejimine sürüklenmesine izin vermeme kararındayız. Nasıl başkanlığa karşıysak partili cumhurbaşkanlığına da karşıyız. Türk milliyetçisi milletvekilleri olarak en az başkanlık sistemi kadar partili cumhurbaşkanlığını da Türkiye için zararlı görüyoruz. TBMM’de bunun geçmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

İsmail Ok: Muhalif değiliz, tabanın ta kendisiyiz

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan ise, “Bu tavrımız disiplini gerektirecek bir tavır değil. Partimize, sayın genel başkanımıza, cumhurbaşkanımıza muhalif değiliz. Tavrımızın MHP yönetimimizi ve Genel Başkanımızı inciteceğini düşünmüyoruz” diye konuştu. Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da, MHP tabanının başkanlık sistemine de partili cumhurbaşkanlığına da karşı olduğunu öne sürdü ve ”Biz muhalif değiliz. Tabanın ta kendisiyiz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.