Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

NATO Genel Sekreteri, bazı Türk subayların sığınma talep ettiğini doğruladı

18-21 Kasım tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek NATO-PA 62. Genel Kurul toplantısı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında NATO bünyesinde çalışan bazı Türk askeri görevlilerin, bulundukları ülkelerden sığınma talep ettiklerini belirtti. Stoltenberg, sığınma talep eden Türk görevlilerin sayısına dair net bir bilgi vermedi.

Söz konusu sığınma taleplerine ilişkin olarak “her zamanki gibi, bu konu farklı NATO müttefikleri tarafından ulusal bir husus olarak değerlendirilecek ve karara bağlanacak” diye konuşan Stoltenberg, şöyle devam etti: “Esas görevi  müttefiklerini saldırılar karşısında korumak olan NATO’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi  ‘temel değerler’ üzerine kuruludur ve tüm müttefiklerin bu temel değerlere riayet etmesini bekliyorum.”

“Eylül ayında Türkiye’ye gerçekleştirdiğim ziyarette Türkiye yönetimi, sorumlululara kovuşturma açılacağını belirtmişti ve Türkiye’nin bunu yapma hakkı var” şeklinde konuşan Stoltenberg, Türk yetkililerden bu sürecin hukukun üstünlüğüne uygun olarak yürütüleceğine dair güvence aldığının da altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.