Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay: Bir suçlamadan tahliye, diğerinden tutukluluğa devam

Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay’ın bugün tahliye edildiğine dair haberler saat 16:00 sularında çeşitli haber kaynaklarında geçti. Avukatların verdiği bilgilere göre bugün akşam saatlerinde tahliye edilmeleri bekleniyordu. Daha sonra tahliye kararının başka suçlamadan verildiği anlaşıldı.

Tahliye kararlarının müzekkerelerinde belirtildiğine göre “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçundan tahliye kararı verildi. Fakat yargılandıkları “örgüt üyeliği” davası sebebiyle tutuklulukları sürüyor.

Aslı Erdoğan 19 Ağustos’ta, Necmiye Alpay ise 31 Ağustos’ta tutuklanmıştı. Davanın bir sonraki duruşması 29 Aralık 2016’da görülecek.

Tahliye müzekkereleri:

1

2

Özgür Gündem davasından yargılanan İnan Kızılkaya ve Yıldırım Türker’in davası ise yarın 11.30’da İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.